r4s5 logo

banerdrin

bhtelecom1910

ZIMSKE RADOSTI: Počinje sezona skijanja na bh planinama

Bh. planine spremne su za spektakularno otvorenje zimske sezone. Iako se veće količine snijega ne očekuju u ovom mjesecu, uposlenici planinskih centara Bjelašnice, Jahorine i Vlašića pobrinuli su se da vještačkim putem osniježe staze za skijanje koliko to dozvoljavaju vremenski uslovi.


Otvorenje ski sezone na Jahorini bit će upriličeno 17. decembra. Olimpijski centar Jahorina organizovat će trodnevni događaj 16., 17. i 18. decembra uz mnoštvo zanimljivih događaja.
Na Jahorini je u funkciji system za vještačko osniježenje skijaških staza. U subotu 17. Decembra će biti upriličen concert grupe Galija, a novi sadržaj je zabavni park Ogorjelica.

Na Bjelašnici će, nakon 25 godina, prvi put će biti upriličeno spektakularno otvorenje sezone. U saradnji sa agencijom Sol Azur, od 23. do 25. decembra bit će organizovano Šankanje na kojem će nastupati poznati DJ-evi James Zabiela, Beatshakers, Marko Nastić i Nikola Vemić.

Zahvaljujući isporučenoj opremi, ekipa preduzeća ZOI'84 bit će u stanju pružiti mnogo više nego prethodne godine. Došlo je do reorganizacije i svi Baby liftovi su prebačeni na Malo polje koje je predviđeno da bude familijarno izletište.

Veći dio staze je već vještački osnježen i ako se nastavi ovom dinamikom do otvorenja, narednog vikenda, će biti u funkciji i lift.
Na otvorenju se očekuje 15.000 gostiju.

Ledena ploha na Zetri će biti postavljena do kraja decembra te će u klizanju građani Sarajeva moći uživati cijeli januar i dio februara.

Otvorenje skijaške sezone na Igmanu bit će upriličeno kada se steknu uslovi, odnosno kada bude prirodnog snijega. Novina na Igmanu je da će biti dozvoljen i snowboarding.

Topovi rade na osnježivanju Vlašića. Zimska sezona na ovoj planini bit će tradicionalno otvorena Šankanjem koje će se održati od 16. do 18. decembra. Na dane otvorenja, 16. i 17. decembra, u Sol Azur areni nastupit će Severina i Dženan Lončarević.

Kako bi kvalitet turističke ponude na Vlašiću bio što bolji, od 15. decembra 2016. godine rad počinju i Turistički informativni centar na Babanovcu te sezonska ambulanta u okviru objekta Turističke zajednice SBK.

bhreporter/agencije

grafcomp-baner

drinaplast

Prijavite se na specialne vijesti

Primajte posebne vijesti na mail.