28/03/2024 11:40
Akcija "Meta II". MUP ZDK
Akcija "Meta II". MUP ZDK

“Meta II”: Pretresi na 16 lokacija u Zenici i jednoj u Banjoj Luci

Postupajući po naredbama Općinskog suda u Zenici u nastavku operativne akcije “META II”, u poslijepodnevnim satima jučerašnjeg dana i danas u ranim jutarnjim satima, od strane policijskih timova Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona izvršeni su pretresi na 16 lokacija u Zenici, dok je od strane pripadnika MUP-a RS-a izvršen pretres na jednoj lokaciji u Banja Luci.

Aktivnosti u okviru akcije “META II” se poduzimaju pod nadzorom Tužilaštva ZDK, u saradnji sa MUP-om RS i MUP-om SBK.

Pretresi objekata i lica na navedenim lokacijama se vrše s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku, kao i lociranja i lišenja slobode lica koja su meta akcije, a koja se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela ” Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”, “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”, “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija”, “Teška krađa” i krivičnih djela iz člana 52. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije u Zeničko-dobojskom kantonu.

U dosadašnjem toku operativne akcije, slobode je lišeno više osoba, pronađena je veća količina opojne droge i oružja, a više podataka o rezultatima izvršenih pretresa kao i drugim poduzetim mjerama i radnjama u okviru akcije META II, ćemo potvrditi tokom dana nakon realizacije navedenih aktivnosti.

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.