28/03/2024 11:09

Dio Sarajeva danas bez vodosnabdijevanja

KJKP Vodovod i kanalizacija Sarajevo objavili su informaciju o radovima na uvezivanju dijela rekonstruisanog potisnog cjevovoda na novom kružnom toku kod “GRAS-a”, a usljed čega će veliki dio grada biti bez vodosnabdijevanja. Danas od 05.00 sati planirano je izvođenje radova na uvezivanju dijela rekonstruisanog potisnog cjevovoda DN 700 za pravac pumpanja Alipašin most-Kobilja glava.

Ovi veoma kompleksni radovi odvijat će se na spoju ulica Srđana Aleksića i Džemala Bijedića, na lokalitetu novoizgrađenog kružnog toka (kod “GRAS-a”).

U sklopu planiranih radova doći će do prekida u vodosnabdijevanju naselja: Koševsko brdo, Bare (Šip), Ciglane, Crni vrh, Gorica, Velešići, Pofalići, Hum brdo, Gornji Velešići, Hotonj, Barica, Dumače, Ugorsko, Dreskovača, Krše, Donja Jošanica, Orahov brijeg, kao i u ulicama: Alipašina, Bolnička, Koševo, Patriotske lige, Zahira Panjete, Orlovačka, Drinska, Fra Matije Divkovića, Skopljanska i Ivanjska.

Prema procjenama radovi će trajati 15 sati, a normalizacija vodosnabdijevanja očekuje se u kasnim večernjim satima. Mole se građani na ovim područjima da osiguraju dovoljne količine vode s obzirom na dugotrajan prekid vodosnabdijevanja.

Iz Općine Centar Sarajevo saopćili su da će cisterne sa pitkom vodom biti građanima dostupne na lokalitetima mjesnih zajednica i to: Crni vrh Gorica, Koševsko brdo, Donji Velešići, Šip, Ciglane i Koševo 2.

U MZ Crni vrh Gorica u ulici Avde Jabučice 52 od 11.00 sati; MZ Koševsko brdo – Braće Begić 11 od 11.00 sati; MZ Donji Velešići – Hasana Bibera 5 od 11.00 sati; MZ Šip – Branilaca Šipa 15 od 8.00 sati; MZ Ciglane – Trg Merhemića 14 od 8.00 sati te MZ Koševo 2 – Patriotske lige bb od 11.00 sati.

Za sve informacije građani se mogu obratiti dispečerskom centru KJKP Vodovod i kanalizacija Sarajevo na brojeve telefona 033 210 707 i 033 220 435.

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.