r4s5 logo

drincom

Lifestyle

Sport

Magazin

bmclogo

Dijaspora

Turizam

 • Sep 29 , 2014

  Prirodni biser smješten u srcu Hercegovine, vodopad Kravice godišnje posjeti čak 200.000 turista koji u Bosnu i Hercegovinu, odnosno taj kraj pristižu iz cijelog svijeta.

 • Sep 27 , 2014

  Svjetski dan turizma (WTD) obilježava se svake godine 27. septembra, a Svjetska turistička organizacija (WTO) nastoji da globalno istakne ulogu turizma kao socijalne, kulturne, političke i ekonomske vrijednosti.

 • Sep 24 , 2014

  Španija je ponovo oborila rekord po posjeti stranih turista u avgustu, što toj zemlji u kojoj je turizam jedna od glavnih ekonomskih aktivnosti, omogućava da zaključi uspješnu ljetnju sezonu.

 • Sep 20 , 2014

  Naime, već je počela „Smederevska jesen", a za danas popodne zakazani su veliki defile i svečano otvaranje. U subotu počinju „Grožđenbal",

 • Sep 20 , 2014

  AGENCIJA „1 A travel" iz ogromne ponude udobnosti i luksuza Antalijske rivijere izdvaja rizort „Riksos premijum", koji se ove godine u ponudi ove agencije može rezervisati po izuzetno povoljnim cenama.

Foto-blicko

20-godina-rtvtk-1-610x250

Prijavite se na specialne vijesti

Primajte posebne vijesti na mail.

O nama

 

talovic-baner

Najčitanije

 • Sep 28 , 2014

  U masovnoj tuči koja se dogodila u Centralnom gradskom parku u Tuzli sinoć oko 22:00 sata jedna osoba zadobila je teške tjelesne povrede u predjelu grudnog koša.

 • Sep 26 , 2014

  Smrt Tuzlanke Lejle Jaganjac (28) koja je 19. septembra pronađena mrtva u svom stanu u Beču najverovatnije su izazvali loši silikonski implantati, koji su prouzrokovali visoku temperaturu i infekciju!

 • Sep 23 , 2014

  Omladinski pokret „Revolt“ u subotu, 27. septembra tekuće godine, sa početkom u 18:30 h u postorijama Kuće plamena mira u Tuzli organizuje javnu tribinu pod nazivom „Zašto akademska zajednica šuti?”
  Omladinski pokret „Revolt“ u subotu, 27. septembra tekuće godine, sa početkom u 18:30 h u postorijama Kuće plamena mira u Tuzli organizuje javnu tribinu pod nazivom „Zašto akademska zajednica šuti?”

  Podstaknuti činjenicom da se Bosna i Hercegovina već dugi niz godina suočava sa brojinim problemima u obrazovnom sistemu, na svim nivoima, pozvali smo predstavnike Univerziteta u Tuzli, Sarajevu i Banja Luci s ciljem identifikacije ključnih problema, ali i ponude odgovarajućih preporuka za rješenje istih. Na tribini će se razgovarati o lošemstanju u obrazovnom sistemu, šutnjii neangažiranostakademske zajednice te načinu na koji se ovaj sektor može efikasnije angažovati na ostvarenju svoje misije i uloge u društvu.

  Na javnoj tribini će učestvovati:

  prof.dr.Samir Nurić – profesor na Univerzitetu u Tuzli i predsjednik Sindikata visokog obrazovanja Univerziteta u Tuzli,

  prof.dr. Berko Zečević – profesor na Univerzitetu u Sarajevu i predsjednik Sindikata visokog obrazovanja Univerziteta u Sarajevu,

  Hana Obradović - studentica na Filozofskom fakultetu u Sarajevu i aktivistkinja, Vojislav Savić - student na Fakultetu političkih nauka u Banja Luci i saradnik na Institutu za društvena istraživanja Fakulteta političkih nauka Banja Luka

  Borislav Vukojević - student na Fakultetu političkih nauka u Banja Luci i istraživač na Institutu za društvena istraživanja Fakulteta političkih nauka Banja Luka.

  Javna tribina se organizuje u okviru kampanje „Spoznaj, prepoznaj, promijeni!”, koju Omladinski pokret Revolt sprovodi od jula 2014.godine sa ciljem jačanja svijesti mladih ljudi o potrebi društvenog angažmana, stvaranja prostora za kritičko razmišljanje i motiviranja građana i građanki Bosne i Hercegovine, a naročito mladih, da aktivno učestvuju u procesima donošenja odluke koje su od javnog interesa. 

  Ovom prilikom pozivamo sve građane i građanke da nam se pridruže i svojim aktivnim učešćem doprinesu uspješnom ishodu tribine.

                 
  Omladinski pokret „Revolt“

  Bhreporter

 • Sep 29 , 2014

  Hladno vrijeme i niske tepmerature primoravaju da prozori i vrata budu zatvoreni, a temperatura topla i prijatna. Nažalost i sušenje garderobe se mora odvijati u ovim uslovima, međutim istraživači upozoravaju zašto to moramo izbjegavati.

klub7-baner

 

Foto i video

Nasumične vijesti

Komemoracija u Tuzli za predsjednika SDA gospodina Sulejmana Tihića

Općinski odbor Stranke demokratske akcije Tuzla je u petak 26.09.2014. godine u BKC-u Tuzla organizovao komemoraciju za predsjednika SDA gospodina Sulejmana Tihića.

Online

Imamo 178 gostiju i nema članova online