r4s5 logo

banerdrin

Lifestyle

Sport

Magazin

bmclogo

Dijaspora

 • Apr 20 , 2016

  Bosanski kulturni centar (BKC) Offenbach organizirao je po ustaljenom običaju tradicionalni proljetni malonogometni turnir u kojem je učestvovalo 11 izuzetno jakih i profesionalnih ekipa.

 • Apr 20 , 2016

  Uz godišnjicu kada je predsjednik Džordž Buš stariji (George H.W. Bush) u ime Sjedinjenih Američkih Država priznao državnu neovisnost - tada Republika Bosne i Hercegovine, 7.aprila, 1992. godine, guverner

 • Apr 20 , 2016

  Moji roditelji su bili "tek vjenčani" kada je preživljavanje postala njihova primarna stvar i briga. U aprilu. 1992. godine srpske snage su krenule sa okupacijom teritorija u BiH, koja je proglasila nezavinost od Jugoslavije.

 • Mar 28 , 2016

  Vedrana Bolić Barić se rodila u Banjaluci 1985. godine i stigla je krenuti u prvi razred osnovne škole kad ju je zatekao rat i etničko čišćenje. Zajedno sa svojim roditeljima, Renatom i Mirsadom Bolić i mlađim bratom Denisom, izbjegla je u Švedsku, gdje su jedno vrijeme bili smješteni u kampu u gradu Katrineholm. Nakon par mjeseci su se premjestili u gradić Skänninge, 20 km udaljenim od Motale. Tu su proveli godinu dana i onda dobili konačan transfer za Motalu.

 • Mar 23 , 2016

  Pored rada sa pacijentima u privatnoj praksi mnogo se trudim da pomognem i drugima. Pokušavam svoje znanje i iskustvo prenijeti na mlade studente kao predavač na koledžu (SAIT), a sretna sam što studentima mogu pružiti sansu da dođu i u našu kliniku da polažu svoj završni ispit. Najsretnija sam kada to uradim za neku osobu iz naših krajeva, našeg porijekla jer za mene je nešto veliko da predstavljamo našu zemlju kao jednu inteligentnu naciju

Turizam